Ainekset:
2 dl vettä2-3 rkl voita
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa mieluummin kulutusmaitoa (punaista)
1 tl suolaa
1 kuorittu manteli
Valmistusohje:
- Kiehauta vesi ja voi. Lisää riisi. Keitä n.10min tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
- Lisää maito pienissä erissä, anna puuron kiehahtaa lisäämiskertojen
- välissä.
- Kun puuro on alkanut kiehua viimeisen lisäyksen jälkeen, vähennä lämpö hyvin pienelle ja sammuta lämpö kokonaan loppuvaiheessa.
- Anna puuron hautua n.50-60 min.
- Mausta suolalla ja lisää manteli.
- Tarjoa lisänä sokeria, kanelia ja maitoa, tai sekahedelmäkeittoa.
- Ilman mantelia voi riisipuurolla herkutella muulloinkin kuin jouluna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti