Joulupuuro (riisipuuro)


Riisipuuro

Ainekset:

2 dl vettä
2-3 rkl voita
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa mieluummin kulutusmaitoa (punaista)
1 tl suolaa
1 kuorittu manteli


Valmistusohje:


  1. Kiehauta vesi ja voi. Lisää riisi. Keitä n.10min tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
  2. Lisää maito pienissä erissä, anna puuron kiehahtaa lisäämiskertojen
  3. välissä.
  4. Kun puuro on alkanut kiehua viimeisen lisäyksen jälkeen, vähennä lämpö hyvin pienelle ja sammuta lämpö kokonaan loppuvaiheessa.
  5. Anna puuron hautua n.50-60 min.
  6. Mausta suolalla ja lisää manteli.
  7. Tarjoa lisänä sokeria, kanelia ja maitoa, tai sekahedelmäkeittoa.
  8. Ilman mantelia voi riisipuurolla herkutella muulloinkin kuin jouluna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti